Eckero keltas: Talinas – Helsinkis – Talinas (laivu)

Aplankėme Taliną ir pernakvoję plaukėme keltu į Suomijos sostinę Helsinkį.
Keturi žmonės ir automobilis. Toks XXI a. tryse valtimi, neskaitant šuns variantas.

Bilietus nusipirkome iš anksto, pasinaudojome dar specialiu pasiūlymu, tad kainavo kiek pigiau.
Visada tokius bilietus siūlau nusipirkti iš anksto, nes keltų bilietų dažnai nelieka ir jie būna išperkami.

Pernai plaukėme iš Kylio (Vokietija) į Klaipėdą ir mūsų kelionė sutrumpėjo viena diena, nes planuotai datai nebeliko bilietų, kol mąstėm ir dėliojomės… Deja, bilietai negrąžinami ir keltai nėra itin lanksti keliavimo priemonė, bet su jais keliauti patogu, smagu, o ir dažnai kitaip vandens kirsti nelabai turim galimybės, ypač su automobiliu.

img_7425

Plaukėme su Eckero keltu. Visą informaciją, tvarkaraščius ir kainas galite rasti jų puslapyje .https://www.eckeroline.com/ .

Kainos labai priklauso nuo kelionės laiko. Tarkim, po savaitės antradienį, keltas Helsinkis – Talinas kainuotų keturiems žmonėms 40 eu ir 24 eu už automobilį. Tad persikėlimas – 64 eu. Dar prisideda apie 5 eu. mokesčių. Žiūrint savaitgalį ar penktadienį – jau paketas su mašina (su nuolaida) kainuoja 99 eu. Plaukiant darbo dieną visada pigiau. Kainas visada peržvelkite prieš važiuodami – jos nėra statiškos. Mes mokėjome keturiese su automobiliu už keliones į priekį ir atgal apie 140 eu. 

Powered by GetYourGuide

Atkreipkite dėmesį, jog automobilio kaina priklauso nuo jo matmenų. Mano pateikti kainų orientyrai skirti lengvajam automobiliui, jei jūsiškis – kemperis ar didesnis nei įprasta, tarifas bus kiek kitoks.

Jei ieškositės automobilio nuomai Helsinkyje – galit tai padaryti per platformas RentarCars , EconomyBookings , Discover Cars (čia man labai patinka, kad galima palyginti įvairių kompanijų pasiūlymus)

Keltas didelis, bet ir žmonių daug – reikia paskubėti ir užsiimti patinkantį stalą. Ten daug kavinių ir barų – keliausite prisėdę ten, kur tik panorėsite. Jei norisi vaizdo pro langą – judėkite greitai. Smagu sėdėti pačiame viršuje, kur yra sritis po stogu ir be jo. Grįžtant ten sėdėjome – ir vaizdai gražūs, ir koncertas buvo, ir baras. Berods devintame aukšte.

Powered by GetYourGuide

Jei norisi patogios  ir užtikrintos ramybės – galite užsirezervuoti vietą lounge salėje. Tokia vieta kainuos papildomai 20 eu (darbo dienomis) ar 25 eu (savaitgaliais) žmogui. Ten žadamos rozetės ir galimybė pasikrauti elektroninius įrenginius, gėrimai su užkandžiais.

img_7444-1

Galima išsinuomoti kajutę. Tai puikus sprendimas, jei keliauja judėjimo negalią turintis žmogus. O gal norite privatumo, norisi nusiprausti po dušu ar patogiai išsitiesus numigti. Kelionė nėra ilga, bet galbūt toks variantas bus tinkamas jums. Tai mažos kajutės – keturvietės arba dvivietės. Dviaukštės lovos, tualetas ir dušas. Kiek brangesnės kajutės su langu, kiek pigesnės – be jo.

Kajučių nuomos kainos irgi varijuoja. Bet mano pasirinktomis datomis rodo, kad keturvietė kajutė su langu kainuoja 35 eu, be lango – 25 eu. Dvivietė kajutė su dvigule lova –  25 eu. Yra atskiros kajutės (tokios pat kainos) alergiškiems keliautojams bei su gyvūnais.

Powered by GetYourGuide

Ką dar rasite kelte? Kelias parduotuves. Šiek tiek rūbų, kvepalų ir suvenyrų, bet, mano nuomone, nieko labai įdomaus. Bet pasivaikščioti galima. Bus ir baras, daug kavinių. Gausite ir alaus, ir kavos, ir ledų – ko tik panorėsite. Kainos mažos nėra, bet proto ribose. Alus kainuos apie 5 eu, kava 3,5 eu.

Yra ir bufetas – galima mokėti už patiekalus atskirai arba nusipirkti švediško stalo bilietą, kai valgote kiek ir ką norite. Skirtingos kainos galioja pirmai ir antrai dienos pusėms, bet tai apie 26 – 29 eu žmogui, vaikams kiek mažiau. Kainos skandinaviškos, nieko keisto.

Yra ir galimybė pasilikti miegoti kajutėje nuplaukus. Tarkim, jei plaukiate vakariniu keltu, galite iš jo išsikraustyti ryte. Na, kaip viešbutis ant vandens. Mes svarstėme šią galimybę, bet galiausiai nusprendėme nakvoti Suomijoje ir keltis atgal kitą dieną. Bet keliaujant keturiese tai visai neblogas pasiūlymas – kaina apie 75 eu nakčiai.

Powered by GetYourGuide

Kelionė keltu trunka neilgai – 2,15. val. Kelte jauku ir laikas neprailgsta, ypač, jei pasitaiko geras oras. Keltai kursuoja  tris kartus kasdien.
Talinas – Helsinkis: 6h ryto, 12h, 18:30 h. 
Helsinkis – Talinas: 9h, 15:15h, 21:40 h. 

Keliantis su nuosavu automobiliu – reikia įsiregistruoti į keltą mažiausiai valandai likus iki išvykimo. Patartina atvažiuoti likus dviems valandoms ar bent pus antros. Todėl trumpa kelionė kiek prailgsta dėl laukimo. Automobilį pastatote ir einate į keltą – kelionės metu likti mašinoje ar į ją grįžti negalima dėl saugumo. Pasiimkite reikiamus daiktus, maisto, striukę su savimi iš karto.

Mums kelionė pirmyn ir atgal buvo maloni, neprailgo ir tikrai nenuvylė. Talinas nuo Helsinkio taip arti – verta užsukti. Kad ir dienai.

Powered by GetYourGuide

FB: https://www.facebook.com/kelionduone/

2 Replies to “Eckero keltas: Talinas – Helsinkis – Talinas (laivu)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *