Skrydis į BARSELONĄ: kelionė nuo Barcelona El Prat oro uosto iki Barselonos

Pradėsiu nuo to, kad Barselona graži. Bet ji ne tik graži, bet ir labai didelė.
Tai Katalonijos regiono sostinė ir provincijos centras, turintis 1,6 mln. vietinių gyventojų, ką jau kalbėti apie turistų kiekį kasmet. O ir miesto plotas 100 km², tad pasitikėti vien savo kojomis, net jei esat geros fizinės formos, nevertėtų. Transporto tikrai prireiks. Ir, visa laimė, kad infrastruktūra čia puikiai išvystyta. 

Informacija atnaujinta 2024 m. Balandį 

Skrydis iš Vilniaus į Barseloną

Mes skridome tiesioginiu reisu iš Vilniaus  su Wizzair oro linijomis.
Galite rasti sąlyginai pigių skrydžių ir su Ryanair

Per KIWI platformą galima susirasti tinkamiausius ir labiausiai biudžetą atitinkančius lėktuvo bilietus norima kryptimi. 

Keliavome Vasario mėnesį, žiemos laiku, tad bilietai kiek pigesni ir lengviau rasti patrauklų pasiūlymą. Mūsų bilietai kainavo maždaug po 50 € žmogui į vieną pusę, bet dar prisidėjo papildomi bagažo, vietos pasirinkimo mokesčiai, tad bilietas į vieną pusę kainavo maždaug 70 € žmogui. Kaip į Barseloną, tai pakankamai pigu.

Labai smagu, kad skrydis tiesioginis, tad nereikia daugiau maltis oro uostuose ir sutaupai visomis prasmėmis. Skrydis į priekį truko 3 val. 40 min. ir buvo ilgesnis dėl priešingos krypties vėjo, o namo atvykome greičiau, maždaug per 3 val.

Atskridome į Barcelona el prat oro uostą, kuris turi du terminalus ir tikrai yra labai didelis. Kai nusileidome, buvo tikrai vėlus vakaras, o didžiulis oro uostas buvo pustuštis, tad susigaudyti sunkoka. Jis jaukus, erdvus, bet tikrai nėra tas, kuriame viską, ko reikia, rasi vos už kampo pasukęs.

barcelona el prat airport, barselonos el prat oro uostas,

Būtinai atkreipkite dėmesį, į kurį terminalą atskrendate ir iš kurio išskrendate, kad nekiltų problemų ir nesusipratimų.

Aišku, nuo vieno terminalo galima nusigauti viešuoju transportu ar padirbėti kojomis, bet tai kainuos laiko.

Mes skaudžiai pasimovėme, atskridusios tamsoje, ir pasiklydome tarp terminalų, ieškodamos metro stotelės ir ėjome kelis kilometrus, kol ją radome. Tiesiog, matyt, atskridome į T2, bet netyčia oro uosto viduje nuėjom praktiškai iki T1 terminalo  ir išėjusios lauke pasiklydom ir ėjom išorėje iki T2 metro stotelės!

Dauguma pigių oro linijų skrydžių vyksta į ir iš antrojo terminalo T2.

Nuo Barselonos oro uosto iki Barselonos centro

Barselonoje, norint nusigauti nuo oro uosto ligi miesto centro, galima rinktis iš kelių variantų, tad žmonės nesigrūda toje pačioje vienoje eilėje, nors jų ir taip gana daug.

Atstumas, priklausomai nuo miesto vietos, nuo oro uosto yra apie 15 kilometrų.
Nelabai daug, lyginant su kai kurių kitų didmiesčių atstumais tarp oro uosto ir miesto centro.

Taksi Barselonoje

Brangiausias, bet patogiausias variantas, žinoma, yra taxi. Rasit ir vietoj stovinčių, o galima ir išsikviesti. Pati nemėginau šios paslaugos, bet nemažai kas, pavargę nuo žmonių ir norintys privatumo, naudojasi taxi ar pavežėjimo paslaugomis, Uber

Siūlau dar KIWI TAXI privačiu pavežėjimu nuo oro uosto iki viešbučio pasidomėti. 

Turėtų kainuoti apie 25-40 Eur. Jei esate keturiese, gal ir apsimoka.
Greičiausias būdas, jei keliausite naktį, bet šiaip galite į spūstis pakliūti, tad greičiau gali būti keliauti ir kitais būdais.

Aero autobusas Barselonoje

Kitas variantas – specialiai kursuojantys autobusai – Aero Bus.
Jie kursuoja nuo abiejų terminalų. Tai patogiausias ir greičiausias būdas (be taxi) pasiekti Barselonos miestą.

Autobusas stoja šiose stotelėse Barselonoje: Barcelona Plaça Catalunya, Sepúlveda-Urgell, Pl. Espanya.

Bilietas į vieną pusę kainuoja 8,50 €.

Bilietus galite nusipirkti ČIA.

Powered by GetYourGuide

Autobusai dažniausiai kursuoja nuo ankstyvo ryto iki vėlyvo vakaro, daro pertrauką maždaug nuo 1:30 iki 5 ryto. Bet tikslius tvarkaraščius pasižiūrėkite oficialiame tinklapyje. Jie važiuoja tikrai labai dažnai, gal kas dešimt minučių.

Kelionė autobusu (priklausomai nuo pasirinktos išlipimo stotelės) trunka apie 35 minutes.

Pliusas toks, kad tai patogu, saugu, greita ir nebrangu. Be to, vaikai iki ketverių keliauja nemokamai. Autobuse yra wifi ryšys, usb jungtys pasikrauti telefonui,

Traukiniu RENFE

Ties antru terminalu rasite ir galimybę keliauti traukiniu į Barseloną. Jei išlipate pirmame terminale – galite nemokamu shuttle autobusu (sekite nuorodas oro uoste) nuvažiuoti iki traukinio.

Traukiniai veža keleivius 6:00-23:00 valandomis, kursuoja kas pusvalandį, bet dažnokai vėluoja, tad užsimeskite papildomo laiko.

renfe train tickets in barcelona, barselonoje traukinio renfe bilietai

Galėsite išlipti (grįžtant įlipti) stotelėse:  Passeig de Gràcia, Barcelona Sants Station, el Prat (Line R2 North). ČIArasite detalų maršrutą ir galimybes iš traukinio perlipti į metro.
Tvarkaraščius ir reikiamą informaciją rasiteoficialiame puslapyje. Jums bus reikalinga R2N (nord) linija.

Bilietas į vieną pusę kainuoja 4.90 €.
Pati kelionė traukiniu iki Barselonos trunka kiek daugiau nei pusvalandį.

Jei pirksite dviejų, trijų ar penkių dienų Barselonos transporto bilietą (Hola card), tai bus įskaičiuotas ir šis traukinys, už jį nereikės mokėti papildomai.

Powered by GetYourGuide

TRAIN LINE ir RAIL EUROPE , OMIO platformos siūlo traukinių bilietus, traukinių pasus. 

Paprastu autobusu

Apie Barselonos viešąjį transportą jau dalijausi ČIA

Tai pigiausias, bet gana lėtas variantas.

Galima Barselonos centrą pasiekti ir paprastu autobusu.
Jums reikės 46 autobuso, o nakties metu N16, N17 arba N18.
Jie važiuoja maždaug kas 20 minučių nuo stotelės prie oro uosto, kelionė trunka nepilną valandą.

Kaina į vieną pusę – 2.55 Eur 
Taip pat, turint Hola Barcelona kortelę – nereikia atskiro bilietuko.
Naudotis šiuo autobusu patogu, jei gyvenate užmiestyje, kažkur piečiau, nes ten autobusas daug kur stoja, bet gyvenant pačiame centre – geriau ieškotis patogesnio varianto.

Barselonos Metro 

O mes keliavome metro.

Atvažiavome vėlokai, tamsoje, o atgal į oro uostą irgi važiavome ne naktį, bet vėlokai.
Metro linija nauja, ja patogu buvo iki mūsų nakvynės vietos nukakti.

Metro stotelės yra abiejuose Barselonos El Prat oro uosto terminaluose, mes važiavome iš antrojo ir į antrąjį. Pirmasis terminalas – paskutinė stotelė.

barcelona metro map orange line from el prat airport to barcelona city, barselonos metro zemelapis oranzine linija iki oro uosto

Jums reikės L9S (South) oranžinės metro linijos.

Iš centro važiuodami į oro uostą, nesumaišykite ir nevažiuokite į North pusę – šios linijos nesusijungia ir turi skirtingus maršrutus, nors abi oranžinės.

Mums tiesiog taip buvo patogu, nors ir nėra pigiausias, deja, variantas. Reikia nusipirkti atskirą Airport bilietuką metro bilietėlių raudonam aparate – į vieną pusę jis kainuoja 5.50 .

O važiuodamos į priekį, nusipirkom Hola Card, kuri kainavo 17.50 €  ir galiojo visam miesto transportui, įskaitant ir šį bilietą, 48 valandas. Yra variantų ir galiojančių 72, 96 arba 120-hour 

barcelona public transport tickets, barselonos viesasis transportas bilietai, barselonos bilietai nuo oro uosto el prat iki barselonos centro

Pati kelionė oranžine linija trunka apie 30-35 minutes, o su važiavimu nuo namų ir perlipimu keliavome apie valandą iki oro uosto. Bet, jei tik žmonių nėra beprotiškai daug, tai patogu. Be to, išlipę iš oranžinės linijos, galėsite perlipti į kitą, jums reikiamą metro liniją su tuo pačiu bilietėliu ir nereikės pirkti atskiro (mūsų atveju, tai būtų reikėjo daryti važiuojant su Aero autobusu ar traukiniu).

Apie Hola Card Barcelona ir kitą viešąjį transportą Barselonoje papasakosiu sekančiame įraše.

Kur Barselonoje dėti lagaminus, kai nėra kur? 

Lagaminų saugyklų sąrašą rasite per RADICAL STORAGE platformą.
Kainos apie 5 € parai.

Taipogi, lagaminų saugyklą rasite ir pagrindinėje Barselonos traukinių stotyje Sants Estacio.
Saugykla veikia nuo 9 ryto iki 21 valandos.
Kainos prasideda nuo 6 € parai (4 € sekančioms paroms, jei laikote ilgiau).

Iki susikeliavimo!

Kiti įrašau apie keliones ISPANIJOJE:
MALAGA
GRANADA
KORDOBA
SEVILIJA

PS:. Pirkdami bilietus ar įsigydami turus per pateiktas nuorodas, padedate šiam puslapiui, nes Jums tai nieko nekainuoja, o aš gaunu mažą komisinį mokestį. AČIŪ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *