Kur PARYŽIUJE apsistoti?

Paryžiaus rajonai

Paryžius suskirstytas į 20 rajonų (arroundisments), kurie sukasi zigzagu aplink miestą.
Tai tikrai nereiškia, kad 1- pats geriausias, o 20 jau toli ir labai blogas. Verta apžiūrėti konkrečią gyvenamos vietos lokaciją ir kaip arti rasite metro stotelę.

paryziaus rajonai zemelapis, map paris arroundisments

Apsistoti prie pat eifelio tikrai neapsimoka norint sutaupyti – gyvenant toliau nuo pagrindinių objektų, bet netoli metro – tikrai nepralošite, o ir aplinkinės kavinukės ar parduotuvės bus pigesnės.

Man teko apsistoti 4 ir 17 rajonuose ir viskas buvo puiku.

Svarbu susisiekimas ir tiek – tikrai neprivalote gyventi prie pat Eifelio ar Notre Dam’o – Paryžiaus viešuoju transportu vis tiek naudositės, nes miestas labai didelis.

Kiek kainuoja nakvynė Paryžiuje?

Nuoma Paryžiuje brangi. Siūlau užsakynėti kuo anksčiau ir laukti auksinių pasiūlymų, nuolaidų.

Abu viešbučius, lankant Paryžių, užsakinėjau per booking.com sistemą, kuri tikrai patikima.

Tik būtinai atkreipkite dėmesį ar nėra papildomų mokesčių, skaitykite atsiliepimus ir sąlygas, Paryžiuje dažniausiai papildomai dar būna kelių eurų pagalvės mokestis už naktį asmeniui.

Dar galite variantų paieškoti AGODA, HOSTEL WORLD , EXPEDIA, VRBO platformose, kartais būna gerų variantų, kurių nebūna kitur.

Pigi nakvynė Paryžiuje

Kiek kainuoja 2024 metais nakvoti
Paryžiuje, Prancūzijos sostinėje?

Jei norite pigiausio varianto ir Jums tinka bendrabūčio tipo dorm kambarys, kur nuomojatės tik lovą kambaryje, kuriuo dalijatės su kitais svečiais. Tokie variantai prasideda nuo 30 € asmeniui už naktį.
Pavyzdžiui St Christopher’s Inn Canal .

Labai paprastas privatus dvivietis numeris dar palyginus neblogai įvertintame viešbutyje Paryžiuje, už naktį prašo nuo 80 € (dviems asmenims). Tiesa, dauguma vietų su bendru vonios kambariu.
Résidence Internationale De Paris yra numerių su privačiu vonios kambariu už 89 € dviems nakčiai.

Mažytė studija (su maža virtuvėle, privačiu vonios kambariu) toliau nuo centro Paryžiuje kainuos nuo 100-120 € už naktį. Kuklus, bet neblogas variantas Studio entier proche TROCADÉRO .

2018 metais Paryžiuje keturias naktis dviese praleidom už 200 €. Turėjom savo nedidelį kambarį ir privatų tualetą su dušu, bet be virtuvės. Tiesa, Sausio gale. Gyvenom Hôtel Roi René .
Dabar 2024 metų, atnaujindama šį įrašą, matau, kad Balandžio dėmesio čia keturios naktys atsieis apie 400 €. Viskas stipriai pabrango.

nakvyne paryziuje, viesbucio kambarys paryziuje, Hôtel Roi René hotel room in paris france

Taip pat 2018 metais teko keturias naktis nakvoti Terminus Orléans Paris – tada pagavom gerą pasiūlymą ir mokėjom apie 210 už dvivietį kambarį ir privatų vonios kambarį. Keliavom rugpjūčio mėnesį. Šis viešbutis prabangesnis, šalia metro. Patiko.
2024 m. keturios nakys dviems čia balandžio mėnesį nuo 636 €.

Jei Paryžiuje randate nakvynę 100-200 € ribose nakčiai dviems, su patogumais, tai geras variantas šiuo metu. Paryžius tikrai brangus. Beje, artėjančios olimpinės vasaros žaidynės dar labiau užkėlė kainas.

Patarimai norintiems sutaupyti nakvojant Paryžiuje:

1. Jei keliaujate ne dėl vasaros Olimpinių žaidynių, atidėti keliones į Paryžių ir aplinkines vietoves 2024 vasaros metu. Nes kainos labai išpūstos. Ir visada venkite sezono ir populiariausių mėnesių, šventinių dienų ar savaitgalių.

2. Kuo anksčiau užsisakyti nakvynę ir nedelsti. Galima ieškoti varianto su nemokamu atšaukimu. Kuo greičiau keliaujate, tuo didesnė tikimybė, kad rasite tik brangesnius pasiūlymus.

3. Vengti centro, nesinuomoti prie pat Eifelio ar Luvro, nebent tai prioritetas ir norite prabangios patirties. Svarbiausia – arti namų esanti metro stotelė, kuri padės kasdien lengvai pasiekti centrinį Paryžių.

4. Palyginkite variantus skirtingose platformose, skaitykite atsiliepimus. Tai užima laiko, bet tikrai padeda sutaupyti ir išsirinkti tinkamą variantą. O kartais tas pats viešbutis skirtingose platformose įkainotas skirtingai.

5. Pažiūrėkite, gal rasite nuolaidos kodų, gal turite nukreipimo nuorodų, lojalumo taškų ar galbūt pavyks rasti specialių pasiūlymų. Gal tai nauja vieta, kuri pigiau priima keliautojus? O gal yra pasiūlymas, kuris taiko nuolaidas kartu užsakant ir skrydį, ir nakvynę per tą pačią platformą?

Paryžius brangus, bet jis to vertas. Kaip manote?
Gal atradote viešbučių, kuriuos drąsiai rekomenduotumėte kitiems keliautojams?

PS:. Pirkdami bilietus ar įsigydami turus per pateiktas nuorodas, padedate šiam puslapiui, nes Jums tai nieko nekainuoja, o aš gaunu mažą komisinį mokestį. AČIŪ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *