Skrydis į Kijevą (Ukrainą): Boryspil oro uostas ir kelionė nuo jo iki miesto.

Keliavau į Kijevą 2018 metais. Prieš prasidedant aktyviam Rusijos vykdomam karui.
Tikiu, kad Ukraina laimės ir jai reikės pagalbos atsistatyti, tuomet norėsis ją lankyti ir lankyti.

O dabar labai raginu aukoti Ukrainai, kovojančiai už mūsų visų laisvę, aukokite BLUE YELLOW.

Dabar žiema ir gal norisi būti tik lovoje, bet ir darbų, mokslų tiek daug – labai norėjau bent trumpam iki Kalėdų ištrūkti. Kijeve jau buvau prieš porą metų su drauge – buvo labai smagu, bet nekalbant rusiškai nebuvo ir lengva. Iškart sakau – jei mokate rusų kalbą, čia jausitės daug geriau.

Tada buvau nepilną savaitę ir važiavau autobusu per Baltarusiją (reikėjo tranzitinės vizos) , šį kartą pasiėmiau mamą ir skridom iš Vilniaus lėktuvu į Boryspil oro uostą. Skrydis vos 1,25h-1,40h ir viskas puikiai. Skridom su Ryanair – dabar bagažo taisyklės pakito, o tokiam trumpam laikui (dviem naktim) nesinorėjo papildomai pirkti bagažui vietos, tad keliavom su nedidelėm kuprinėm ir prisirengėm po du megztinius vienu metu. Nesisuksi – pigiai nekeliausi. 

Užtaikėm ant neblogų kainų – maždaug bilietas už 25eu, tai pirmyn atgal 50eu žmogui. Jei pataikysit ant 15-40eu už bilietą tai tikrai verta pirkti. Tikrai galima rasti tokių kainų, jei galite būti lankstesni su laiku ir ieškant skrydžio ne po savaitės, o iš anksto tokimesniam laikui!

img_7830

Atskridom į Boryspil oro uostą. Pakankamai didelis, bet viskas aišku. Pasų patikrose viskas ėjosi gana sklandžiai su lietuviškais pasais. Lietuvos su Ukraina numatytas ryšys lankytojams yra bevizis, bet reikia turėti pasus, o ne tik asmenybės kortelę, nes vis tik Ukraina ne ES ir dės pasų patikroje štampukus. Tai nieko nekainuos. Tik užtruks papildomai.

Šis oro uostas nutolęs nuo Kijevo maždaug 30km. Deja, metro taip toli nesiekia, tad keliauti reikės kitais būdais. Išlįsite prie D terminalo – ten rasite autobusus (lygtais 352 ) ir kas dvidešimt minučių važiuojantį “Sky Bus”, kuris nuveš iki autobusų centrinės stoties. Kaina žmogui 100 grivinų- tai 3,15 eur.

Čia Ukraina – daug geležinės tvarkos nesitikėkite. Į vieną autobusą nepatekom, nes vietų neužteko. Važiavom su “sky bus” rožiniu autobusu – teko stumdytis ir grumdytis, kad pavyktų tilpti į šitą. Kas fiziškai sutelpa – tuos ir veža. Niekas nekontroliuoja, vietų nėra. Pinigus vėliau surinks iš tų, kurie tilpo. Patariu turėti lygiai. Duos bilietukus. Daug žmonių važiavo stačiom – tikras chaosas, neslėpsiu. Važiavom gerą valandą. Per pusvalandį pasiekėm miestą, bet tada prasidėjo kamščiai ir važiavimas ratais kvadratais, tad tikrai užtrukom. Bet pasiekėm stotį, viskas gerai.

Atgal važiavome traukiniu ir buvo žymiai patogiau, tad tikrai patariu važiuoti traukiniu “express airport”. Traukinių stotis netoli autobusų. Bilietus nusipirksit prie D14 terminalo automate (galima ir kortele) arba pas pardavėjas – tik neikit į pagrindinę salę ir į jų kasas – ten tarptautiniai traukiniai, o eilės juda maždaug po žmogų per pusvalandį. Šitiems bilietams Jums to nereikia.

Processed with VSCO with c1 preset

Traukinys važiuoja maždaug kas valandą. Punktualiai. Patogus ir naujas, su tualetu. Irgi be vietų, bet buvo pilna tuščių sėdynių. Maršruto laikas 35min, o kaina po 80 grivinų – 2,52eu – tad net pigiau. Tikrai rekomenduoju rinktis traukinuką!

Jis išvažiuoja nuo pat oro uosto (yra kasa netoli bėgių) ir pamatysite pagal ženklus, kur eiti. Labai patogus, greitas, modernus…daug geriau nei autobusas.

Oro uoste bus nemokamas wifi, prie kurio prisijungti lengva. Pats oro uostas erdvus ir ten didelėse eilėse niekur užstrigti neteko. Oro uostas modernus, pakankamai daug vietų atsisėsti. Jame šilta, paprasta orientuotis. Galite atsiskaityti kortele ir eurų banknotais (žinoma, ir grivinomis). Tik čia jau brangiau nei Ukrainoje – vis tik turistams kainos užkeltos, bet vis tiek pigiau nei daugumoje oro uostų. Nors už vandens puslitrį teks pakloti du eurus.

Norėjome suvenyrų nupirkti oro uoste grįžtant, bet to daryti nepatariu. Nieko įdomaus čia nerasite – magnetukų, atvirukų ir mažmožių pirkite pačiame Kijeve. Čia jau kainos didelės, o pasirinkimas mažas. Jei oro uoste, ką ir verta nupirkti, namiškiams (o ir sau) tai alkoholio ir cigarečių, jei aktualu. Martinio butelys už 6eu, viskis 13eu. Dešimt pakelių mėtinių xs mentol winston cigarečių nusipirkau už 16eu. Aišku, kiek cigarečių galite prigriebti ir pačiame Kijeve dar pigiau – labai apsimoka, jei rūkote ar turite aplinkoje rūkančių. Rūkalai per pus pigesni. Su alkoholiu sunkiau, nes vis tik, jei ir Jūs renkatės rankinį bagažą , ribojami skysčiai – tad ‘Duty free’ čia išeitis.

Keliauti į Ukrainos sostinę itin patogu lėktuvu, o skrydžiai trumpi ir gana nebrangūs.
Savaitgaliui ištrūkti tikrai verta. Sekančiuose įrašuose kviesiu paskaityti ir apie pastogės nuomą, lankytinas vietas ir maitinimo įstaigas, kurias verta aplankyti.

Iki susikeliavimo 🙂

booking com 10proc nuolaida: https://www.booking.com/s/11_6/323f0e9d

@dominykanav
https://www.instagram.com/dominykanav/
dominykanav@gmail.com

Print

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *