Rygos nacionalinis meno muziejus

Rygoje meno mylėtojams būtinai siūlyčiau nueiti į Nacionalinį Meno Muziejų (nationals makslas muziejs). Latviškas menas, pavardės negirdėtos bent man, bet pastatas inovatyvus ir primenantis rūmus, restauruotas, o parodos, paveikslai ir modernios instaliacijos – ne ką praščiau nei Paryžiaus menėje!

Yra liftas – nebus sunkumų keliaujant su vėžimėliu. Kainos padorios – suaugusiam 7eu, studentams ar pensininkams berods 5eu, o vaikams dar pigiau ar nemokamai, priklausomai nuo amžiaus. Nepaisant to, kad esu studentė ir keliavau su savo tėvais, mums pardavė “šeimos bilietą”, kuris visiems trims tekainavo 7eu!

Čia baltut baltutėlė palėpė su žvaigždėtais juodais paveikslais, ketvirtame aukšte – išbandymas bijantiems aukščio, nes galima eiti per stiklines plyteles, per kurias matosi viskas po apačia. Laikinos įdomios parodos, nuolatinis modernus XIX – XXI a latvių menas – man labai patiko.

Praleidome ten maždaug 1,5h ir to pilnai užteko viskam apžiūrėti.

Muziejus restauruotas 2014 metais ir tai labai jaučiasi – viskas dar nauja, gražu ir švaru. Estetams čia labai patiks!

Štai čia adresas – muziejus įsikūręs netoli senamiesčio, tad tikrai nereiks brautis per pusę miesto ir galėsit nesunkiai pasiektį jį pėščiomis.

Darbo laikas – nuo 10h kiekvieną dieną. Dirba iki 18h, penktadieniais iki 20h, o savaitgaliais iki 17h.

Siūlau ateiti ne vėliau likus dviems valandoms iki uždarymo, jei norint neskubant ir neskaičiuojant laiko viską apžiūrėti. Jei esate spartūs – užteks ir valandos, bet papildomas laikas visada padės ramiau jaustis 🙂

Ryga – taip arti mūsų ir tokia stebuklinga. Būtinai aplankykite!

DMN @dominykanav https://www.instagram.com/dominykanav/

 

One Reply to “Rygos nacionalinis meno muziejus”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *