10 lankytinų vietų ir ką žinoti MALAGOJE, Ispanijoje

Apie 300 dienų per metus saulėtą Malagą, Costa del Sol regioną, tiesioginį skrydį iš Kauno, transportą ir nakvynę Ispanijos pietuose esančiame kurorte rasite ŠIAME ĮRAŠE.

Apie dienos išvyką į RONDĄ – rasite ČIA. Mes važiavome su žmonėmis kaip pakeleiviai, naudojomės BlaBlaCar platforma, bet per OMIO rasite ir autobusų, traukinių pasiūlymų, kurie puikiai tiks.

Kaip ir apie GRANADĄ, KORDOBĄ, SEVILIJĄ. Ši Andalūzijos kelionė buvo puiki ir pilna atradimų.

Malagoje turėjom penkias naktis, vieną dieną paskyrėm Rondai. Keliavome gana ramiai, su pabuvimu namie filmą žiūrint. Manau, kad trijų pilnų dienų Malagai pilnai užtenka, norint viską pamatyti. O ir per dieną čia daug ką apeiti galima. Mieste visur keliavome pėščiomis.

Ką aplankyti Malagoje, Ispanijoje?

1. MALAGOS KATEDRA

Katedrą rasite pačiame miesto centre, aplink itin daug parduotuvėlių, restoranų. Ji didelė, ją norisi iš visų pusių apžiūrėti. Šalia nedidelis parkelis, kur verta pasėdėti ant suoliuko. Ten mačiau ir turistų, ir dirbančių kompiuteriu. Prie Katedros ir išmaldos prašytojų netrūksta, davėm kelis eurus.

Powered by GetYourGuide

Įėjimas į Katedrą mokamas – aš nebuvau, bet jei norite, visą informaciją rasite ČIA.
Šiaip įėjimas suaugusiam asmeniui 10 € jei su pakilimu į stogą – 15 €.

Beje, gražu ir tamsoje, kai apšviesta.

ADRESAS: C. Molina Lario, 9, Distrito Centro, 29015 Málaga

2. Castillo de Gibralfaro – GIBRALFARO PILIS

Na, čia jau būtina, lankantis Malagoj. Mes į kalną lipom pėščiomis, tikrai nuvargom, nes jėgų ir laiko reikalauja, kaip kokius keturis Gedimino kalnus įveikti. Bet, jei nėra labai karšta, o vaikščioti mėgstat tai tikrai lipkit patys. Jei negalit ar nenorit – galima užvažiuoti autobusu (Vienkartinis bilietėlis pas vairuotoją 1,40 €).

Pati pilis visai įdomi, yra ir kavinukė viršuje. Bet gražiausia dalis, dėl kurios verta, tai Malagos vaizdai. Ir gamta, ir pats miestas matosi. Tikrai labai gražu ir verta, padaryta daug aikštelių apžvalgai. Yra ir muziejus nedidukas apie istoriją.

Bilietas žmogui 3,50 €, o jei norit aplankyti ir Alcasaba (ji netoli) – kombinuotas bilietas abiem 5,50 €.
Darbo laiką pasitikrinkite ČIA.

Powered by GetYourGuide

Sekmadieniais nuo 14h iki uždarymo – nemokamai. Mes pasinaudojom ir nereikėjo pirkti bilietų. Kadangi buvom žiemą tai žmonių kiekis per daug neslėgė.

ADRESAS: Cam. Gibralfaro, 11, Distrito Centro, 29016 Málaga

Sekmadieniais daug muziejų nuo tam tikros valandos yra nemokami – pasidarykit sekmadienį muziejų lankymo diena ir sutaupykit. ČIA daugiau informacijos.

3. ALCASABA

Pastatytas 1057-1063 m., tai bene svarbiausias karinis įtvirtinimas, išlikęs iš ispanų-arabų laikotarpio.
Į šį kalną įkopti gerokai lengviau, jis mažesnis, tiek daug vargti nereikės. Vaizdai irgi gražūs, yra kavinė, bet įspūdį mums paliko kiek mažesnį nei Gibralfaro pilis. Bet verta abu aplankyti. Bilietas tas pats (jei kombinuotas) kaip Gibralfaro piliai arba galima pirkti atsakirai už 3,50 €. Kaip minėjau, sekmadieniais nemokamai 🙂

WeGotTrips siūlo audio gidą įsigyti, kuris padės geriau susipažinti su tvirtove, jos istorija. Gidas anglų kalba, reikia išmanaus telefono, atsisiųsti programėlę ir turėti savas ausines.

ADRESAS: C/ Alcazabilla, 2, Distrito Centro, 29012 Málaga

4. MALAGOS PICASSO MUZIEJUS

Bilietai po 12 Eur, perkant internetu GET YOUR GUIDE arba muziejaus puslapyje.

Powered by GetYourGuide

Gyvai po 13 Eur, bet sezono metu gali būti labai didelės eilės, daug kas skundėsi prastu organizuotumu, valdant srautus. Verta bent iš ryto nusipirkti bilietą internetu, nes nuėjus gali būti vietų tik vėlesniam laikui.

Picasso gimė Malagoje. Muziejus nedidelis, bet viduje nėra lengva susigaudyti, kur kas yra, nelabai aiškiai sužymėta ir lengva pražiopsoti dalį ekspozicijos. Tad kelis kartus apeikit viską, įkiškit nosį į kiekvieną salę – gali būt, kad praleidote dalį…

Galima pasiimti nemokamą audio gidą – jis pasakoja visai įdomiai, bet gan ištemptai, o dalis teorijų atrodo kiek pritemptos. Beje, einant salę po salės ne visus skaičius pavyksta atrasti, viskas gan chaotiška, tad kai kuriuos audio gido skyrius ir praleidom.

Sekmadieniais dvi valandas iki uždarymo – nemokamai, bet tai populiariausias muziejus Malagoje. Mes nepatekom – eilė tokia, kad ne visiems pasiseks patekti, o laukti teks ir gerą valandą… Mes grįžom kitą dieną ir susimokėjom. Užtrukom muziejuje gerą valandą ar pus antros.

Yra istorijos apie Picasso, yra jo originalių darbų, skulptūrų, šiek tiek replikų. Garsiausių Picasso darbų nėra (bent daugumos) ir pats muziejus keistai padarytas. Mėgstu šio dailininko darbus, džiaugiuosi aplankius, bet, jei Picasso nelabai domina, tai per daug nepraleisit. Suvenyrinė nuvylė, nes neradau nieko išskirtinio – aplink suvenyrinės net gražesnius atvirukus pardavinėja.

Buvo laikina paroda su Picasso stiliaus įkvėptų menininkų darbais. Man patiko. O ir pastatas pačiame senamiestyje, gražus namas su kiemu. Muziejus vertas dėmesio Picasso ir meno mylėtojams, bet tiems, kuriems nelabai įdomu, nepasirodys labai įspūdingas.

ADRESAS: Palacio de Buenavista, C. San Agustín, 8

5. Teatro Romano de Málaga – ROMĖNŲ TEATRO LIEKANOS

Nemokama, pačiame centre esanti ir pulsuojanti istorija vieta. Beje, seniausias statinys Malagoje, nors atkastas po kelių amžių tik 1951 metais. Galima pasižiūrėti iš tolo, galima ir padarytais takais pasivaikščioti. Gražu.

ADRESAS: Calle Alcazabilla, s/n 29015  Málaga 

Beje, praėjus, pasukite į kairę į viršų kylančia gatve, tartum parku – ta gatvė pilna kačių. Mes jas ir kalbinom, ir fotografavom. Labai daug laukinių kačių toje gatvėje, tad tokiems kačių gerbėjams, kaip mes, labai patiko. 🙂

6. POMPIDOU MENO CENTRAS – MUZIEJUS

Aha, Malaga tai ne Paryžius, bet panašų modernaus ir postmodernaus meno centrą turi. Tiesa, šis gerokai mažesnis ir tikrai ne toks įspūdingas kaip Paryžiaus (man pastarasis labai patiko). Bet irgi vertas dėmesio, aš labai smagiai ten praleidau laiką, o ir suvenyrų nupirkau.

Atpažinsite muziejų iš tolo – didelis spalvotas stiklinis kubas, netoli uosto. Įėjimas apačioje.
Bilietas suaugusiam žmogui 9 €. ŠTAI ČIA galite nusipirkti bilietus iš anksto.

Bet sekmadieniais nuo 17h iki 20h (uždarymo) galite aplankyti nemokamai. Daugiau informacijos rasite ČIA.

ADRESAS: Pje. del Dr. Carrillo Casaux, s/n, Distrito Centro, 29016 Málaga

7. Mercado Central de Atarazanas – MALAGOS CENTRINIS TURGUS

Jis įspūdingas, didelis ir pilnas žmonių. Saugokit pinigines 🙂 Nedirba sekmadieniais, o kitomis dienomis nuo 8 iki 15 valandos, bet dalis pardavėjų baigia anksteliau. Darbo laikas pietų Ispanijoje gana chaotiškas 🙂

Turgus gal 20 min pėščiomis nuo pačio centro. Bet vieta graži, nėra kažkoks užkampis. Turguje apžiūrėkite kelis įėjimus, jie skirtingi, vienas su dailiu spalvingu vitražu.

Turguje galit nusipirkti daržovių, vaisių, prieskonių, mėsos, kumpių, jūros gėrybių, saldumynų. Na, čia visko maistiško yra. Ir yra kur paužkandžiauti ar pavalgyti, bet labai patogiau neatsisėsit (nebent lauke, bet daug žmonių – kaip pasiseks, kai lankysitės). Bet aplankykit. Gal paskanausit, gal apsiprekinsit, gal tik pasidairysit.

ADRESAS: C. Atarazanas, 10, Distrito Centro, 29005 Málaga

8. Calle Marqués de Larios – PARDUOTUVIŲ GATVĖ

Ją rasite pakeliui link turgaus. Ji prabangesnė, pilna parduotuvių, labiau papuošta. Šiek tiek primena Milaną ir turi šopingo gerbėjų atmosferą. Bet yra ne tik drabužių, bet ir įvairių kitokių parduotuvių, skanėstų, kavinukių.

ADRESAS: Calle Larios, Malaga

9. Puerto de Malaga – MALAGOS UOSTAS

Uostas, kuriame gražu vaikštinėti, yra kavinių ir parduotuvių, čia galima ir smagiai dviračiu prasilėkti. Galite ir prabangius laivus apžiūrėti, yra nemažai kioskelių su ispaniškais dirbiniais ir visokiais suvenyrais ir drabužiais, aksesuarais.

ADRESAS: Puerto de Malaga, Malaga

Powered by GetYourGuide

10. Playa de la Malagueta – MALAGUETA PAPLŪDIMYS

Centrinis pliažas – jis nėra toks įspūdingas kaip mūsų Neringos. Smėlis tamsus ir primena žvyrą. Bet labai įspūdingas dangus, tolumoje matosi kalnai. Buvom žiemą, ne maudynių metas, tai nebuvo labai daug žmonių, maloniai nuleidom saulę, draugas pabraidžiojo.

Jūra turi savo magijos. Ypač žiemą prie jos pabūti buvo labai gera. Šalia yra restoranėlių ir miestas čia pat, nereikia daug nutolti.

KELI PAPILDOMI ATRADIMAI:

1)Radau labai jaukų skaitytų knygų knygyną. Jame daug ispaniškų knygų, yra ir šiek tiek angliškų. Aš ten mažąjį princą ispaniškai ir vieną paauglišką romaną ispanų kalba nusipirkau – bandau tobulinti kalbos žinias. Ir už dvi knygas 6 € sumokėjau, tad ieškant kažko tokio – užsukit.
ADRESAS: C. Victoria, 27, Distrito Centro, 29012 Málaga

2)MALAKA restoranas paliko gera įspūdį, jis ne pačiame centre, nors netoli. Bet siūlo dienos pietus (Menu al dia) – du patiekalai žmogui (abiejų pakankamai daug, sotūs) ir gėrimas už 11€. Meniu patiekalai brangoki, kaip visur, bet dienos metu galima skaniai, paprastai ir gan autentiškai prisivalgyti. Patiko.

O ir nenustebkit, kad reikia rinktis vieną karštą patiekalą, tada antrą – pas mus tikrai tiek neužsisakyti tiek mokėdamas 🙂 Tarkim aš valgiau paella (buvo įdėta į paprastą lėkštę, ne keptuvėje, su miksu – mėsa ir jūros gėrybėm- bet pakankamai sotu. O tada gavau troškintos vištienos su virta bulve, ir alaus. O draugas valgė spagečius ir dešreles su bulve. Prisivalgėm ohoho. O dar lyg desertas priklausė? Bet jau neėmėm…

ADRESAS: C. Compás de la Victoria, 8, Distrito Centro, 29012 Málaga

3) Malagoj prie gėrimų nemokamų tapas (užkandukų) negausit – kaip pvz Granadoj -, bet užsisakykit papildomai. Čia ypač daug pasirinkimų jūros gėrybių ir žuvies mėgėjams. O gėrimai tai ir sangria, ir tinto de vino (kaip saldi sangria su 7up ir ledu), cava (putojantis baltas vynas) ir pan.

Dar centre CAFE NEGRO kavinėje pavalgėm – pica nebloga, gėrimai skanūs, patatas bravas gardžios, paella su mėsa nebuvo puiki, bet susivalgė sočiai. Nežinau, ar ta vieta, kurią būtinai rekomenduočiau, bet skaniai paprastai papietavom, likom tikrai sotūs.

ADRESAS:C/ Alcazabilla, 9, Distrito Centro, 29015 Málaga

4) Ispanijoje dauguma didesnių parduotuvių nedirba sekmadieniais.
Beje, žodis REBAJAS, kurį daug kur matysite reiškia išpardavimą ir nuolaidas 🙂

5) Ieškojau visur Matcha arbatos, nes ją labai mėgstu ir noriu gerti namie. Tai radau bio ekologiškoje parduotuvėlėje kitoje gatvės pusėje nuo turgaus – HERBORISTERIA. 55 g maišelis – 6,20 €. Bet ten ir papildų, ekologiškos kosmetikos, kruopų ar arbatų, prieskonių rasit.
ADRESAS: C. Atarazanas, 5, Distrito Centro, 29005 Málaga

6) Didžiausias Malagos minusas man asmeniškai – daugumoje gatvių jaučiasi šlapimo tvaikas, ypač siaurose gatvelėse. Ir žiūrėkit, kur einat, nes daug šuniukų dovanėlių ant šaligatvių ir gatvių 🙂

7) BODEGAS EL PIMPI – jo bendrasavininkas yra Antonio Banderas. Eilės čia didelės, atmosfera įdomi, daug bačkų ir visa kita. Juokingai skambantis “El Pimpi” buvo kaip jūreivių paisuntinukas. Tad čia tokių garbei pavadinta užeiga, kuri pati populiariausia tarp turistų. Kainos užkeltos, maistas skanus, bet nėra ypatingesnis nei kitur. Jei tik knieti, irgi užeikit.
ADRESAS: Calle Granada 62 Entrada trasera Jardines Calle Alcazabilla, 29015 Málaga España


Labai gerai įvertinti turai ir potyriai, kuriuos galit išbandyti Malagoje:

Powered by GetYourGuide

PS:. Pirkdami bilietus ar įsigydami turus per Get Your Guide, padedate šiam puslapiui, nes Jums tai nieko nekainuoja, o aš gaunu mažą komisinį mokestį. AČIŪ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *